Spring naar hoofd-inhoud

Materiaal en onderhoud tent: Topkwaliteit van A van Acryl tot Z van zijwand

Voor ons staan de klant en zijn wensen centraal. Wat de klant belangrijk vindt, is voor ons belangrijk. Daarom is kwaliteit voor GÜSTO meer dan alleen een uitstekende component. GÜSTO denkt in kwaliteit en ziet kwaliteit als aansporing. Dit blijkt uit de dagelijkse omgang met onze zeer gemotiveerde en ervaren medewerkers, bij de solide constructie van onze veeleisende producten, de zorgvuldige selectie van alle gebruikte materialen tot in het klantgerichte servicegedeelte. In alles wat wij doen, willen wij het beste. Wij houden van producten die voor het leven gemaakt zijn en niet voor een seizoen.

Handgemaakte kwaliteitsproducten “Made in Germany”

Dankzij de unieke ambachtelijke vaardigheden van onze medewerkers ontstaan handgemaakte   kwaliteitsproducten “Made in Germany”, waarvan wij het karakter graag omschrijven met de eigenschappen: “hoogwaardig, betrouwbaar en professioneel”.

Met onze leveranciers gaan wij jarenlange en succesvolle zakelijke relaties aan. Wij gaan betrouwbare partnerschappen aan. Er worden alleen materialen in onze voortenten gebruikt, die door onze kwaliteitscontroles heen gekomen zijn en waarvan wij overtuigd zijn, dat ze hoogwaardig en geschikt zijn.

We stellen u hier enkele belangrijke materiaalcomponenten voor, die ons de zekerheid voor een GÜSTO 5-jaar-zorgeloos-garantie geven en dus voor duurzaamheid en houdbaarheid staan.

DIN-Normen zijn kwaliteitsaanbevelingen, die bij ons onze standaard zijn.

Din-normen: kwaliteitsaanbevelingen zijn bij ons een standaard. De DIN-normen zijn gebaseerd op gegarandeerde resultaten van wetenschap, techniek en algemeenheden. Ze zijn samengebracht in een proces. De DIN-Normen zijn aanbevelingen, ze kunnen altijd aangepast worden maar zijn niet bindend. De DIN-normen zijn onze rode draad en leiden ons in onze aankoop- en constructieafdeling. De normen die belangrijk zijn voor ons:

 • Voortent: DIN8936
 • Nauwkeurigheid voor de stokken van de frame EN 10305-3
 • Tentstof
  • DIN 53354 (weerstand)
  • DIN 53363 (stabiliteit en langdurigheid)
  • DIN 54004 (Lichtheid)
  • DIN 54071 (Weerbestendigheid)
 • Ritssluiting:
  • DIN 3616
  • DIN 3418
  • DIN 3419

Polyesterdoek met dubbelzijdige pvc-coating

Polyesterdoek met dubbelzijdige pvc-coating is bij de firma GÜSTO het doek, waarvan de meeste voortenten gemaakt worden. De voordelen van dit doek zitten hem in de eigenschap van de coating. Zo beschermt de coating de vezels van het dragende doek tegen uv-licht, omgevingsinvloeden en vocht. De coating zorgt voor de waterdichtheid en lasbaarheid. Een extra aangebrachte beschermlak remt de verontreiniging en helpt de doeken gemakkelijk schoon te maken. Materialen met dubbelzijdige pvc-coating overtuigen door hun veelzijdige voordelen. Bij de selectie van deze doeken staan niet alleen de specificaties centraal. De gebruikswaarde en het nut zijn voor ons net zo belangrijk.

Zonweringsstoffen van acryl

Al vele decennia worden zonweringsstoffen van acryl verwerkt in de productie van voortenten. Inmiddels zijn ook deze doeken high-tex-producten. Ze behoren tot de bijzonder hoogwaardige outdoortextielen. De door ons verwerkte zonweringsstoffen zijn voor 100 % geweven van spinbadgeverfd merkacryl. Dat bedoelt dat de geweven draden door de kleurstof door gedrenkt zijn. Zo garanderen wij een uitzonderlijk hoge stabiliteit tegen de UV-stralen en een weerstand. Daarmee durven wij een verkleuring na veel jaren onder de UV-bestraling uitsluiten. Onze hoogwaardige zonweringsdoeken overtuigen door hun stralende kleuren en structuren, of u ze nu van voren bekijkt of tegen het licht houdt, en ook door het overtuigende textiele karakter en de haptische eigenschappen ervan. De zonweringsstoffen beschikken over een uitstekende beschermende laag. Een speciaal ontwikkelde impregnering voorkomt het binnendringen van water, vocht en vuil.

Ritssluitingen

Ritssluitingen behoren tot de conventionele afsluitsystemen in de voortentbouw. Onze klanten willen dat hun voortent uit meerdere delen bestaat zodat deze makkelijk op- en af te bouwen is. Zo kunnen de tentdelen via ritssluitingen worden losgemaakt en van het tentdak worden genomen. Vaak hebben de ritssluitingen nog meer functies aan een voortent. Daarom maken wij alleen gebruik van merkritssluitingen in diverse uitvoeringen en diktes en stemmen wij het type ritssluiting af op de uit te voeren taak. Ook als de ritssluitingen overwegend afgedekt worden door weersbeschermende afdekkingen, gebruiken wij uitsluitend ritssluitingen die kwalitatief, dankzij het gebruik van speciale kleurstoffen en kunststofgranulaten, bestand zijn tegen de enorme belastingen die van de verschillende omgevingsinvloeden uitgaan.

Voordelen

 • Kunststof tandsluiting/kramsluiting of spiraalsluiting
 • Overal waar het belangrijk is, in zware uitvoering

Onderhoud

Afhankelijk van de belasting kunnen de ritssluitingen stroef lopen. Maak de tandjes van de ritssluiting en het schuifje schoon met behulp van een zachte borstel en spuit de ritssluiting aansluitend in met een siliconenspray. Ook door het gebruik van kaarsenwas kan de ritssluiting weer soepel lopen.


Vensterfolies

Net als bij alle andere doeken en materialen verwerken wij alleen vensterfolies, die voldoen aan de eisen van de REACH-verordening. Dat betekent dat onze vensterfolies geproduceerd worden volgens strenge criteria van de Europese Unie en dus niet schadelijk voor de gezondheid en het milieu zijn. Aan de wens van onze klanten naar kristalheldere folie voldoen wij zo goed mogelijk door in nauw overleg met onze leveranciers de hardheidsgraad van de folie vast te leggen. Dankzij deze hardheidsgraad kunnen de tentdelen ook worden opgerold of opgevouwen zonder dat de kwaliteit hierbij achteruitgaat.

Voordelen

 • Uitstekende transparantie
 • Weersbestendig
 • Goede rol- en vouwbaarheid
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Vrij van zware metalen
 • Bestand tegen rot
 • Uv-absorberend

Onderhoud

Reiniging met een zachte doek of spons en lauwwarm water. Wij raden aan geen extra middelen als reinigingsmiddelen etc. te gebruiken, aangezien de transparantie, flexibiliteit en duurzaamheid hierdoor nadelig beinvloed kunnen worden.


Tentframe

Voor ons bestaat een voortent altijd uit twee hoofdcomponenten: het tentdoek en het tentframe. Daarom krijgt het tentframe onze volledige aandacht. Het tentframe heeft de centrale taak om de voortent stabiliteit te geven. Vanwege dit belang geldt voor de GÜSTO-CaraVilla-serie hetzelfde devies: het beste is net goed genoeg. Bij de voortenten van de CaraVilla-klasse maken we zonder uitzondering alleen gebruik van galvanisch verzinkt staalbuis in de uiterst stabiele en uitschuifbare afmetingen 32 x 1,5/28 x 1 mm. Onze klanten moeten kunnen vertrouwen op de stabiliteit van hun voortent. Tijdens hun vakantie, maar net zo in de periodes waarin de tent alleen en zonder toezicht aan wind en regen blootgesteld is. Aangevuld met extra stokken bevatten alle voortenten standaard al een degelijke en omvangrijke uitrusting. Hoe belangrijk het thema stokken voor ons is, herkent u aan het feit dat we bij de basisuitrusting van de CaraVilla-stokken de GripStop-sluitingen standaard meeleveren. Voor de voortenten van de CaraHome-klasse bieden we deze uitvoeringen optioneel aan.

Voordelen

 • Precisiestaalbuis
 • 32 x 1,5 / 28 x 1 mm of 25 x 1/ 22 x 1 mm
 • Galvanisch verzinkt
 • Met verzegeld oppervlak
 • Beschermd tegen zeewater

Onderhoud

De stokken nooit nat en ineengestoken inpakken! Voordat u stokken opslaat, deze reinigen en met harde was inwrijven (alleen bij stalen stokken). Volkomen droog opslaan.


Naaigaren

Het naaigaren vervult een speciale rol en taak bij het naaien en produceren van onze G.STO-tenten. Met het oog op de toenemende belasting door uv-licht in de atmosfeer wordt van onze leveranciers en ons gevraagd om praktische oplossingen te ontwikkelen. Dankzij de toepassing van nieuwe, uiterst technische kleurstoffen en verbeterde afwerkingen verwerken we bij de productie van de G.STO-tenten naaigaren met duidelijk verbeterde houdbaarheids- en stevigheidswaarden. Elke belasting vereist zijn eigen naaigaren. Daarom naaien we de hoofdnaden alleen met extra robuuste draden, in de uitvoering een dubbele naad en natuurlijk met boven- en onderdraad. Wij laten niets aan het toeval over.

Voordelen

 • Weerstand
 • Robuust
 • Verhoogde UV-bestendigheid

Onderhoud

De afwerking beschermt het naaigaren. Blijf toch voorzichtig bij het reinigen van de naden. Wij bevelen een commercieel melkvet aan te brengen aan de buitenzijde, om de waterdichtheid van de naden te bewaren.


GripStop

Ons GripStop-System is standaard bij alle CaraVilla-voortenten. Dit vergemakkelijkt de opspanning en de regeling van de stokken.  Bij de CaraHome-voortenten kan u dit bij bestellen in optie tegen meerprijs.

Voordeel in een oogwenk

 • Eenvoudig om de stokken op te spannen
 • Hoge spanningsmacht
 • Geen roest
 • Geen beschadiging aan de buizen.​​​​​​

Plan nu uw droomtent

Onze hoogwaardige GÜSTO caravanvoortenten kan u op de innovante 3D-Configurator individueel samenstellen. U beslist en wij vervaardigen in onze voortentmanufactuur uw caravanvoortent.

Nu te configureren

5 jaar zorgeloos garantie

Wij vertrouwen zo hard in de kwaliteit van onze producten dat wij een 5-jarige GÜSTO waarborg op al onze tenten geven.

Uw GÜSTO Team

Bij vragen kunt u telefonisch bereiken. Graag helpen wij u verder voor uw vragen op nummer
+32 (2) 808 38 44

Made in Germany

Individueel en op maat geknipt kwaliteitsvoortent “made in Germany”. Elke voortent is uniek.

Werk op maat

Uw droomvoortent ontstaat volgens de gegevens van uw caravan.
Meer lezen